Spenótfőzelék |
HOZZÁVALÓK:
- 1 zacskó friss spenótlevél
- 2,5 dl tej
- 2 szelet korpás kenyér
- 4 gerezd fokhagyma
- csipet fehérbors
- só
- kis csipet szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
- 1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS:
A 2, 5 dl tejbe áztassuk a kenyér szeleteket.Spenót leveleket megmossuk bő vízben, és felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a leveleket só és szódabikarbóna hozzáadásával. 5 percet pároljuk kis lángon, majd hozzáadjuk az apróravágott fokhagymát, a csipet borsot és felöntjük a tejjel, amit nem szívott fel a kenyér. 5 percet lefedve főzzük. Majd összeturmixoljuk a kenyérrel, felforraljuk, majd egy merőkanálnyi főzeléket simára keverünk 1 ek tejföllel, ezt is vissza öntjük, kevergetés mellett összeforraljuk. Süthetünk hozzá tükörtojást.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése