Sajtos-tejfölös töltött krumpli |
Egyszerű, de nagyszerű krumlis recept, egy tartalmasabb levest jól kiegészíthet.
HOZZÁVALÓK:
- 10-13 db közepes méretű krumpli
- 1 kis pohárnyi 20%-os tejföl
( - 10 dkg bacon )
- 15 dkg trapista sajt
- 1 nagy db tojás
- 1 púpozott ek zsiradék
- 1 tk só
- 1/2 kk őrölt feketebors
ELKÉSZÍTÉS:
Elkezdjük a (megmosott) krumlikat héjjában főzni enyhén sózott vízben, 15-20perc, krumpli függő, hogy mikor puhul meg. Ne főzzük szét! Akkor szűrjük le, amikor épp hogy megpuhult. Ha langyosra hűlt, megpuculjuk és hosszában ketté vágjuk a krumlikat. Kis kávéskanál segítségével kikaparjuk a belsejüket, óvatosan, ne repedjen szét!
Kivájt krumpli |
A kikapart krumli pépet összetörjük és összegyúrjuk egy nagyobb tojással, egy pohárka tejföllel, reszelt sajttal, zsiradékkal, 1tk sóval, 1/2 kk őrölt borssal. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a krumlikat, arányosan elosszuk, nem baj ha bőségesen megpakoljuk töltelékkel. A tetejükre tehetünk eg-egy bacon kockát, de ha ropogósra sütjük, bacon nélkül is finom lesz!
Krumplik megtöltve |
Sütés: A megtöltött krumlikat száraz tepsibe pakoljuk, és nagy hőfokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Elkészült a sajtos-tejfölös töltött krumpli |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése