Ugrás a fő tartalomra

Sajtos és zöldséges börek, leveles tésztából

 

Börek vajas leveles tésztából

Megkívántam a népszerű török péksüteményt, a böreket, ezért megcsináltam házilag fagyasztott vajas leveles tésztából. Egy sajtosat és egy zöldségest csináltam. Az biztos, hogy laktató étel.

Hozzávalók:

- 1 csomag fagyasztott vajas leveles tészta (4db-os)

- egy kis csészényi olvasztott margarin-vaj keveréke

- 1 tojás  a kenéshez

Zöldséges töltelék:

- 1 bögre apróra vágott zöldség keverék (lehet fagysztott)

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 2 tk pirospaprika

- só

- csipet őrölt fekete bors

- 1 ek liszt

- 2ek olaj

Apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket és megpirítom kicsit. Megszórom egy kanál liszttel, ezt is lepirítom, majd félrehúzom a tűzről és bepaprikázom, sózom, borsozom, apróra vágott fokhagymát teszek rá. Felöntöm kevés vízzel és fedő alatt puhára párolom.

Sajtos töltelék:

- 20 dks sajt

- 1 tojás

- 1 ek tejföl

- só

Lereszelt sajtot összekevertem egy tojással, egy kanál tejföllel és kevés sóval.

Töltés:

Két db leveles tészta lapot összeragasztok 1 tk  olvasztott vajjal, majd kinyújtom amennyire lehet, a kinyújtott tészta lapot is megkenem vajjal (bőséggel). 4db tésztalapból, lesz így két vajasabb, szaftosabb tölthető tésztánk. A tölteléket a tészta hozzánk közeli részére pakoljuk, majd felcsavarjuk, széleit összenyomkodjuk és csigát formázva belőle sütőpapiros tepsibe tesszük. A "börek csigáink" tetejét alaposan lekenjük egy felvert tojással.

Töltés


Majd jó forró sütőbe tesszük, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Majd szeleteljük, mint a pizzát.


Szeletelve
Már facebookon megtaláljátok a blogot.

Megjegyzések