Krémes-szaftos fokhagymás tészta |
Krémes-szaftos fokhagymás tészta: szuper egyszerű; laktató; fűszeres illatokban gazdag; olaszos tésztaétel.
Most a saját változatomról írok nektek, ami lehet egy kicsit "más tészta", de azért csak ehető.
Az eredeti olasz receptet is belinkelem ide.
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:
- 1 tk teavaj
- 1 ek olaj
- 1 tk bazsalikom
- 1 kk zellerzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- kis csipet őrölt bors
- kis csipet chili
- 1 ek 20% -os tejföl
- 1dl alaplé / maradék húsleves
- só
- 10 dkg durum spagetti tészta
- 2 közepes merőkanál tészta főzővíz
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát odatesszük főlni, annyi alaplé és víz keverékével, ami épp ellepi. A főzővízbe teszünk még egy tk sót is.
A megtisztított fokhagymát nagyon apróra felkockázzuk. Egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük a vajat az olajjal együtt, és ebben pároljuk meg a fokhagymát (kis lángon), amikor már kezdene aranybarna lenni, lehúzzuk a tűzről, és a forró zsiradékba szórjuk a bazsalikomot, zellerzöldet, borsot, chilit, ezt elkeverjük.
Ha már kb 5 perce fől a tésztánk, egy (közepes méretű) merőkanállal, teszünk a tészta főzővizéből a fokhagymához, szedünk még egy merőkanál főzővizet, ennek csak a felét tesszük a fokhagymához, a másik felét egy kis bögrébe félre tesszük .
A tésztát leszűrjük mielőtt teljesen megfőne, összeforgatjuk a fokhagymás-főzőleves keverékkel, most így tesszük vissza a tűzre, és kis lángon, kevés sóval megszórva, összeforraljuk (2 percig), ezalatt a félretett főzőlevet kikeverjük a tejföllel csomómentesre és a tésztára öntjük, összekeverjük-forraljuk a lével (1 perc)... és elkészült a szaftos tésztánk.
Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod a receptet!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése