Rotyog a szószunk |
A kedvenc Bolognai szósz receptemet osztanám meg veletek, ami már hasonlít az eredeti olasz receptre, de azért közel marad a magyaros ízvilághoz. Tele friss alapanyaggal, fűszerrel, persze kicsit több munka, mint egy poros változat, de igazán megéri!
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:
- olaj
- 4 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 gerezdnyi zellergumó
-2 gerezd fokhagyma
- 4 db friss paradicsom
- 1 nagy bögrényi paradicsompüré
- 60 dkg darált sertéshús
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1/2 tk édes piros paprika
- 2 tk méz
- 3 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- csipet kakukkfű
- trapista sajt
- durum spagetti tészta
A felkockázott hagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd tovább pirítjuk a lereszelt répákkal, zellerrel, kis idővel a darált húst is rátesszük, és fehéredésig pirítjuk.
Piruló hagyma |
A húst sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott fokhagymával átforgatjuk, mielőtt hozzá tesszük a felkozkázott paradicsomot, a piros paprikát is rászórjuk, ezután öntjük rá a nagy bögre paradicsompürét. Még egy csésze vizet is tehetünk rá, ha szükséges, így főzzük letakarva kb húsz percet (kis fokozaton), ha letelt az idő, ízesítünk...paradicsomtól függően adagoljuk a mézt, még sózunk, beletesszük az oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, és így letakarva (kis fokozaton) vagy másfél órán keresztül főzzük, addig, amíg szép krémes szószunk lesz, közben kóstolunk, keverünk, folyadékot pótlunk, ha szükségesnek érezzük. Már csak tésztát főzünk hozzá, sajtot reszelünk, ha azzal szeretnék fogyasztani!
Elkészültünk |
Az elkészült Bolognai spagettink |
Jó étvágyat hozzá, remélem másnak is beválik a recept! Kommentben megoszthatod, ha sikerült megfőzni, vagy azt is, ha valami nem úgy sikerült!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése