Elkészült csirkeraguleves |
HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:
- 2db csibe szárny, 2db húsos csirkemell csont, 2db csirke comb (egyéb aprólék)
- 3db sárgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- egy kisebb zellergumónak 1/2-e
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 6 nagy gerezd fokhagyma
- 1-1 csokor petrezselyem, zellerzöld (szárítottnál: 1-1 púpozott tk)
- 1/2 kk őrölt fekete bors
- 4 nagy csipet só
- kb. 2,5 l víz
-3 ek olaj
( ízlés szerinti tészta)
UGYAN EZ, 2 FŐRE:
- 3db csirke szárny, 2 db húsos csirkemell csont
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- egy kisebb zellergumónak a 1/4-e
- 1 db tv paprika
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 kk őrölt fekete bors
- 1-1 kis csokor petrezselyem, zellerzöld ( vagy 1-1 csapott tk )
- 3 nagy csipet só
- 2 ek olaj
- 1,5 l víz
(ízlés szerinti tészta)
ELKÉSZÍTÉS:
A csirke már megtisztított részeit alaposan megmossuk, szárnyakat, mell részt, (combokat) félbe vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk, a répákat felkarikázzuk, a paprika, hagyma, zeller, fokhagyma egyben marad. A felmelegített olajon, közepes lángon, a csibe minden részét megpirítjuk, 10 percig pirítjuk, közben többször átkeverjük. Most hozzáadjuk a répát, fehérrépát, zellert, hagymát, fokhagymát, és még ezzel együtt 5 percet pirítjuk (többször megkeverjük ezalatt). Az utolsó egy percben az őrölt borssal és egy nagy csipet sóval is átforgatjuk.
Pirul a csirke |
Ezután felengedjük annyi hideg vízzel, hogy a húst ellepje.
Felöntve |
Forr a levesünk |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése