Ugrás a fő tartalomra

Cukormentes amerikai palacsinta

Cukormentes amerikai palacsinta

 HOZZÁVALÓK:  TÉSZTA:

- 25 g teljes kiőrlésű búzaliszt

- 200 g sima Tönkölybúza liszt

- 2 db tojás

- 3 dl tej

- 1 csomag sütőpor

- 3 ek gyümölcscukor

- 1 kk vanília aroma

- 1/2 kk fahéj

- 1 ek olaj

ÖNTET:

- 5 dl tej

- 1 fél csomag vaníliás pudingpor

- 1 tk folyékony édesítőszer

- 1/2 kk só

 Ezzel a recepttel, cukorbetegek is fogyaszthatnak amerikai palacsintát, csak bele kell számítani a főétkezésükbe, még akkor is, ha hagyományos cukrot nem tartalmaz.

ELKÉSZÍTÉS:

A tészta hozzávalóit egybe öntjük, és robotgéppel simára keverjük. Ha csomómentesre kevertük, merőkanállal, apránként  adagoljuk forró, kiolajozott teflon serpenyőbe, úgy, hogy kis korongokat formázunk. Mindkét oldalált 1-1 percig süssük, időben fordítsuk meg, mert hamar oda éghet, akkor jó, ha pont aranybarnára pirult.

Öntetnek használhatunk mást is, vagy natúran is ehetjük. Ehhez az öntethez a pudingport, édesítőt, sót, kevés tejjel csomómentesre keverjük, a többi tejet, amit kimértünk, elkezdjük melegíteni, amikor már forrni kezdene, beletesszük a pudingos keveréket, és (kis fokozaton) folyamatos keverés mellet, még két percet forraljuk a pudingos mártásunk.

Egy egész adag a palacsintánkból


Nekünk bevált ez a recept, talán másnak is jól jön!  



Megjegyzések